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QuILTSS #9 Frequently Asked Questions (FAQ) 
 

See the original memo for QuILTSS #9 at: QuILTSS #9 Memo 
 
 
Q: Does the list of survey activities which will not be awarded points (pg. 3) apply only to resident surveys? 
 
A: No, these activities will not award points in the categories of resident, family, or staff surveys. 
 
Q:  Standard of care activities are listed as activities which will not award points based on resident council 
input. Does this restriction also apply to resident, family, and staff surveys? 
 
A: Yes. Standards of care activities (regular grooming/oral care, making referrals to specialists, etc) will not be 
eligible for points in QuILTSS #9 related to resident, family, or staff surveys. 
 
Q:  Do the training requirements for Bathing without a Battle and Mouth care without a Battle apply to 
non-clinical staff that does not participate in bathing or mouth care? 
 
A: No. Under this section either Bathing without a Battle or Mouth care without a Battle must be completed 
by clinical staff. Staff in other roles (business office staff, dietary staff, housekeeping, etc) do not have to 
complete these trainings.  
 
Q: The section titled Consistent Staff Assignment (pg.6, paragraph 3) states that consistent staff assignment 
will be measured for a “five (5) month period”. What five months will be evaluated? 
 
A: This is a typographical error. Consistent staff assignments will be measured over the entire six (6) month 
activity period. 
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