
 

 
  

 

 
  

 
  

 
   

 
 

 
      

     
 

    
  

   
  

  
  

 
 

    
   

 

1!!11 Departmen! of IMI. Education ---
ARCHIVE: COVID-19 Superintendent Call 

June 24, 2020 

The following are questions asked by directors of schools during this call and the answers 
provided by the department. For additional guidance and up-to-the-minute supports, 
please check the TDOE website for more information: 
https://www.tn.gov/education/health-and-safety/update-on-coronavirus.html. 

Required Instructional Time 
• Question: If school buildings are open, but we are also offering remote learning to a 

segment of our population, are those students required to have access to 6.5 hours 
of instructional time? 

o RESPONSE: On June 22, 2020, the Tennessee State Board of Education 
promulgated the Continuous Learning Plan (CLP) Emergency Rule 0520-01-17 
and Policy 3.210. In the rule, linked here, the State Board specifically calls out 
that “’Instructional Time’ means the amount of instruction provided through 
synchronous or asynchronous instruction, or a combination of the two (2), as 
defined in this rule. To the extent practicable, instruction delivered remotely 
must be as commensurate in quality, rigor, and effectiveness as in-person 
instructional time.” 

o For specific district questions on how to achieve this, we encourage districts 
to connect during the CLP office hours, found on our website here. 
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https://www.tn.gov/education/health-and-safety/update-on-coronavirus.html
https://www.tn.gov/content/dam/tn/stateboardofeducation/documents/2020-sbe-meetings/june-22-2020-special-called-meeting/6-22-20%20III%20A%20Continuous%20Learning%20Plans%20Rule%200520-01-17%20Attachment%20Clean.pdf
https://www.tn.gov/education/health-and-safety/update-on-coronavirus/continuous-learning-plans.html
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